TVL Kozijnen

Van salesbaas naar oprichter potentieel familiebedrijf

Tom van Laar (51) is de trotse oprichter en eigenaar van TVL Kozijnen.

Waarbij TVL uiteraard staat voor Tom van Laar. “Misschien wel niet de meest creatieve naam, maar het is wel simpel. Hierdoor is het makkelijker te onthouden”, zegt Tom.

Toen Tom 17 was, werkte hij als commercieel medewerker in de kantoorartikelenbranche. Tom: “Het was een geweldige tijd en bijzonder leuk om dat werk te doen. Het is fijn en bevredigend om klanten te helpen en te zorgen dat ze tevreden zijn en blijven.”

Een andere weg ingeslagen

“Na een tijdje, in 1997, wilde ik toch mijn talenten op een andere manier inzetten voor klanten. Daarom begonnen mijn vrouw en ik samen een gemakswinkel. Daar verkochten we tabak, tijdschriften, wenskaarten, noem het maar op. Hoewel het een groot succes was, vroeg het veel van mijn gezin. Op een gegeven moment moesten we dan ook een keuze maken. Onze kinderen waren namelijk nog jong en wilden we niet naar een kinderdagverblijf sturen. Het gezin gaat voor. Om die reden hebben we de winkel in 2000 verkocht en zijn we teruggegaan naar Oldenzaal. Tsja, en wat doe je dan? De vaste lasten gaan door en de rekeningen moeten betaald worden. Maar als je eenmaal het ondernemerschap hebt geproefd…”, vertelt Tom lachend. Tom was net vader geworden van zijn derde kind. Zijn verantwoordelijkheid als vader en kostwinner werd daarom een stuk groter. “Mijn sterke zelfvertrouwen leidde ertoe dat ik toch weer een onderneming startte in kantoorartikelen. Geen succes kan ik je vertellen. Ik leverde te veel kwaliteit voor te weinig geld. Voor de klant heel fijn, maar als ik daar mee zou doorgaan, betekende dat het einde met alle gevolgen van dien”, vertelt Tom.

Tijdens een sollicitatie zeggen ‘uiteindelijk wil ik jouw baan’

Om zekerheid te bieden aan zijn gezin is Tom gaan solliciteren op een baan in dezelfde branche als waar hij ooit is begonnen. Tijdens een sollicitatiegesprek bij een grote leverancier werd hem door de Commercieel Directrice de vraag gesteld hoe hij zijn toekomst binnen het bedrijf zag. “Dat antwoordde ik met ‘uiteindelijk wil ik jouw baan’. Terwijl ik het zei, dacht ik nog niet doen Tom. Maar op de terugweg naar huis werd ik gebeld in de auto dat ik was aangenomen. Wat zo’n opmerking al wel niet kan doen!”, zegt Tom, “Ik heb hier een aantal jaar gewerkt.

Door een fusie werd alles gecentraliseerd vanuit het westen van het land. De kilometers er naartoe gingen me op een gegeven moment tegenstaan.” Tom vertelt verder: “Mijn broer is dakdekker en plaatste dakkapellen in de regio van Oldenzaal. Af en toe hielp ik hem met het maken van bouwtekeningen en offertes. Dat ging mij best goed af. Op een dag vroeg hij of ik bij hem wilde werken. Die keuze was snel gemaakt! Ik zegde mijn baan bij het grote bedrijf meteen op.”

Met 2 linkerhanden het werk voorbereiden

“Dankzij de ervaring bij het bedrijf van mijn broer was ik al heel handig. Ik zorgde ervoor dat de voorbereiding van de dakdekker goed geregeld was, zodat deze gelijk aan de slag kon. Uiteindelijk was ik een freelancer in het voorbereiden, maken van tekeningen en materiaallijsten en vooral in het ontzorgen van de vakmensen. Zelf kluste ik nooit. Sterker nog, joh. Ik heb 2 linkerhanden. Best grappig!”, zegt Tom.

De eerste kennismaking met het plaatsen van kunststof kozijnen

“Een vriend van mij had een succesvol bedrijf in het plaatsen van kunststof kozijnen. Met hem heb ik veel gesprekken gevoerd hierover. Hij adviseerde mij om het ook te gaan doen. Vooral omdat ik wist hoe je met klanten omgaat, hoe je hen tevreden stelt en wat ervoor nodig is om alles technisch in orde te maken. Van de gedachte alleen al kreeg ik energie en pakte het daarom meteen op. “Eerst verhuurde ik mijzelf als monteur aan bestaande bedrijven. Toen in 2014 ben ik met het plaatsen van kunststof kozijnen gestart. In 2019 ben ik dit gaan doen onder de naam ´TVL´

Meteen vanaf de eerste dag voelde het geweldig om te doen. Mijn zoon, Sam (20), werkt nu al een tijdje bij het bedrijf. Mijn andere zoon, Mick (25), begint binnenkort ook als monteur. Ondertussen lijkt het al aardig op een familiebedrijf!”, zegt Tom met een glimlach. Het is te zien dat hij er enorm van geniet om samen met zijn zoons te werken.

Dankzij Kozijnbouw zekerheid voor de klanten van TVL

“Al vanaf het begin van TVL Kozijnen werk ik samen met Kozijnbouw. Ik kende het bedrijf van vroeger. Ze hebben een goede reputatie als het gaat om kwaliteit en levertijden. Ik koos heel bewust voor Kozijnbouw om er zeker van te zijn dat planning en afspraken nagekomen konden worden. De organisatie is gewoon goed voor elkaar. Kozijnbouw is betrouwbaar en ze leveren altijd op de afgesproken datum. Dat is mij heel veel waard”, aldus Tom.

Meer weten over TVL? Klik hier https://tvlkozijnen.com/

Lees hier de ervaringen van tevreden klanten

|