Schüco LivIng

Schüco LivIng82

Schüco LivIng

Schüco LivIng. De nieuwe systeemgeneratie voor toekomstgerichte ramen van kunststof

LivIng is een innovatief 7-kamersysteem met Twin-systeemtechnologie. Het kunststof systeem is, dankzij de toepassing van deze technologie, zowel met aanslagdichting als met middendichting uit te voeren. Het is speciaal ontwikkeld om optisch perfecte houten ramen te imiteren. Kenmerkend voor het systeem is de onovertroffen thermische isolatie van het kunststof en de mogelijkheden tot smalle breedtes in het aanzicht van de kozijnen. De bouwdiepte van 82 mm zorgt voor meer veiligheid, omdat het verdiept liggende beslag het voor inbrekers onmogelijk maakt om binnen te dringen.

Het Schüco LivIng raamsysteem is het eerste systeem dat met de lasbare EPDM-afdichting is geïntegreerd. Doordat elastisch, lasbaar materiaal wordt gebruikt, verbeterd de afdichting in de moeilijke hoeken van het raam. Men krijgt hierdoor een gesloten, visueel aantrekkelijke hoek zonder harde afdichtingshoeken te zien. Het duurzame, milieuvriendelijke materiaal behoudt tijdens de volledige gebruiksduur zijn hoge afdichtingskwaliteit.

De witte profielen van het Schüco LivIng-systeem worden met moderne zilvergrijze afdichtingen geleverd. De van folie voorziene profielen met zwarte afdichtingen. Voor wie liever een gekleurde vormgeving heeft, zijn er de glanzende metallic-kleuren Schüco Automotive Finish, een ruime keuze aan universele en houten decoratiefoliën, alsook Schüco TopAlu.

Voordelen in de verwerking

  • Geschikt voor passiefhuis volgens ift met middendichting
  • Speciaal vleugelprofiel voor toepassing van de hechttechniek
  • Hoogwaardige, in de fabriek machinaal ingerolde EPDM-functiedichtingen, lasbaar
  • Dankzij een speciale, gepatenteerde techniek bij het lassen van de profielen is nabewerking van de afdichtingen niet meer nodig
  • Klosbruggen met zelflerende klem voor een veilige en eenvoudige montage
  • Klemhaken aan de stolpprofielen als positioneringshulp voor een eenvoudige montage en schroefverbinding in het midden
  • Dankzij een 5 mm grote afdichtingsspleet tussen kozijn en vleugel hoeft de vleugelaanslagdichting in het schaarlagerbereik niet meer worden uitgeklinkt
  • Identieke systeemafmetingen bv. glasaftrekmaat bij verwerking met aanslag- en middendichting
|