Hoe worden jouw kunststof kozijnen gemaakt?

Onze fabriek in Enschede

De afgelopen 20 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan in het produceren van kunststof kozijnen. Dankzij deze ervaring zijn wij in staat geweest om vorm te geven aan een uniek productieproces. Centraal staat dat wij op een simpele manier hoge kwaliteit leveren. Daar zijn wij best trots op en nemen je daarom graag mee in het productieproces.

Van bestelling tot aan levering aan de deur

Voor onze profielen maken wij gebruik van het merk Schüco. Een fabriek in Duitsland levert ons wekelijks de nodige Schüco-profielen aan bij onze fabriek in Enschede. Onze fabriek ligt namelijk vlakbij de Duitse grens en de A35. Dit scheelt logistieke reistijd waardoor ons productieproces sneller verloopt. Wij proberen in elke stap slim na te denken om ons proces (verder) te optimaliseren en onze levertijden te versnellen zonder kwaliteitsverlies.

Het unieke productieproces van Kozijnbouw

Het lijkt misschien heel simpel. Maar achter jouw bestelling gaat een heel proces aan vooraf. Voordat we de kozijnen bij jou aan de deur of bij het bouwproject afleveren, zetten wij 9 verschillende belangrijke stappen.

Stap 1 - De bestelling en controle ervan tot aan levering aan de deur

Vanaf het moment dat jij een bestelling afrondt in onze webshop gaat ons team van specialisten aan de slag. Eerst controleren we of alles klopt, zoals de technische tekening die hoort bij jouw bestelling. Wanneer we ergens over twijfelen, dan nemen we direct contact met je op om samen door de bestelling te lopen. Zo weten we zeker dat alles tot in het detail klopt.

Stap 2 - Alle delen worden verzameld

Een kozijn bestaat uit allerlei elementen. Denk aan het soort profiel, kleur, type, scharnieren, dorpels, hang- en sluitwerk, merk en ga zo maar door. Alle onderdelen verzamelen we vanuit ons magazijn. Naast de standaard onderdelen hebben we speciale en unieke op voorraad. Dit geeft ons de mogelijkheid om iedere bestelling te maken en te leveren zonder vertraging.

Stap 3 – Jouw kozijnen gaan in productie

Ieder onderdeel van het kozijn krijgt een unieke barcode. Daarna zetten we de eerste stap in het produceren van de kozijnen: het binnenwerk zagen we op maat. Dit is het stalen deel van het kozijnen om te zorgen voor meer stevigheid. Een kunststof kozijn bestaat uit 2 delen. Het binnenwerk en het kunststof kozijn zelf.

Na het binnenwerk zagen we het kunststof kozijn op maat. Beide machines weten precies of het gaat om een HVL of een standaard zaaghoek. Wanneer beide delen zijn gezaagd, schuiven we de delen in elkaar. Wat overblijft? De 4 delen (2x lengte, 2x breedte)

Stap 4 - Afwatering en gaten

Nu we het zaagwerk hebben gehad, boren we de sleufgaten voor de afwatering en de gaten voor de scharnieren en sloten in de 4 delen. Dit gebeurt volledig machinaal en onder toeziend oog van een medewerker.

Stap 5 – Lassen van alle onderdelen

In stap 5 leggen we de 4 delen in de lasmachine. De delen lassen we aan elkaar bij een temperatuur van tussen de 180 en 200 graden Celsius. De braam die overblijft, verwijderen we op een machinale, en dus nauwkeurige, manier. Van de braam is daarna niets meer te zien. Op een andere machine frezen wij de tussenstijlen.

Stap 6 - Tussencontrole

Wij lopen alle bewerkte onderdelen handmatig langs voor een controle. Alles moet volgens plan verlopen, zoals de kwaliteit van alle lassen en de productieplanning. Het is niet alleen een kwaliteitscontrole. We houden in de gaten of de afgesproken leverdatum behaald kan worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat jouw planning in de war raakt.

Stap 7 - Afmonteren

Alle delen en onderdelen komen samen op 1 plek, namelijk op de montagetafel. Hier schroeven we alle onderdelen in het kozijn, zoals bijvoorbeeld een draai/kiepraam, hang- en sluitwerk en natuurlijk de scharnieren.

Stap 8 – Laatste controle

Wanneer het kozijn volledig is geassembleerd, kijken we naar de totale kwaliteit ervan. Een kwaliteitscontroleur checkt de lasnaden, scharnieren, spijlen, draai- en kiep delen, afwatering en slotgaten. Alles checkt hij handmatig. Het complete kozijn vergelijken we daarna nogmaals met de technische tekening uit stap 1 en als alles klopt? Dan is jouw kozijn klaar voor verzending.

Stap 9 - We gaan de levering voor je klaarzetten

Al onze klanten hebben een eigen bok. Op deze bok verzamelen wij jouw complete bestelling. Dat betekent het kozijn, eventueel het glas en de horren. Jouw bok laden we in de vrachtwagen en leveren we op het door jouw doorgeven adres. Makkelijk he? Zo krijg je een kant en klaar product geleverd.

Een rondleiding door de fabriek? Maak een afspraak

Wil je zien hoe jouw kozijnen worden gemaakt? Meld je aan voor een rondleiding en kennismaking met onze mensen. Stuur een mail naar info@kozijnbouw.com.

We nemen snel contact met je op voor het maken van een afspraak.

|