Eco Control uit Hengelo (OV)

Zonder financiële buffer kunnen opstarten dankzij Kozijnbouw

Aan het woord zijn Tim Kremer ( 33 ) en Maarten Pomper ( 38 ). Samen eigenaar van Eco Control uit Hengelo ( OV ) sinds 2020: “In 2020 zijn we samen naar de Kamer van Koophandel gegaan om Eco Control in te laten schrijven. Het was zowel een bijzondere als spannende dag voor ons, want we begonnen zonder financiële buffer. Wat we wel hadden, was heel veel positieve energie en vertrouwen!”, begint Tim te vertellen.

Ervaring met verduurzaming
Maarten haakt in op Tim: “We hebben allebei een commerciële achtergrond in de sector van verduurzaming. Daarnaast zijn we ook allebei opgegroeid in een ondernemersgezin. Dat scheelt natuurlijk al, hé. Tim en ik kwamen elkaar al regelmatig tegen. We hadden snel een klik, wat leidde tot een goede vriendschap. Oftewel meteen een goede basis om onze eigen onderneming te starten. Alles wat we hebben opgebouwd, is vanaf nul. Dankzij de steun van onze ouders, familie en vrienden is het wat het nu is. Dat is hard werken, maar enorm leuk.”

Goed nagedacht over onze positionering

De werkbussen van Eco Control zijn inmiddels een bekend gezicht op straat. Als je in Hengelo, Enschede of op de A1 richting Amersfoort rijdt, kom je de busjes regelmatig tegen. “Onze bussen zijn antraciet en ons logo is groen. Dat moet wel opvallen!”, vertelt Tim met een grote glimlach, “Daar hebben we goed over nagedacht in onze positionering. We leveren kwaliteit, zijn klantvriendelijk en onze producten zijn duurzaam. Dat is wat we wilden uitstralen en dat is gelukt.”

Zuinig op onze monteurs

Maarten vertelt dat het in deze tijd heel lastig is om goede monteurs aan het bedrijf te binden. “Zij zijn voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de kwaliteit die we willen leveren. Die lat ligt heel hoog voor ons allemaal. Gelukkig hebben we een goed team van monteurs. Daar zijn we dan ook heel zuinig op. Het zijn vakmensen met oog voor kwaliteit en voor de klant. Onderling gaan we informeel met elkaar om. Daarom sluiten we de week altijd gezellig af met een koud biertje op de zaak.”

De waarde van Kozijnbouw voor Eco Control

Tim begint te lachen: “Nu wil je het zeker hebben over hoe goed onze samenwerking met Kozijnbouw bevalt of niet? Man, die is echt bijzonder! Onze eerste opdracht binnen Eco Control was een grote woning in het centrum van Utrecht. Ik weet het nog als de dag van gisteren. We hadden zoiets van oké, we hebben onze eerste opdracht en nu…? “

We waren gelukkig al bekend met Kozijnbouw en om die reden hebben we hen gebeld. Direct langskomen voor een gesprek was geen probleem. Zelfs meteen op directieniveau, wat wij heel bijzonder vonden. De eerste vraag die ons werd gesteld was: ‘Wat heb je nodig om je eerste opdracht uit te voeren?’. Nadat we het hier uitvoerig over hebben gehad, kregen we te horen dat Kozijnbouw ons wilde helpen. Ze gaven ons, bij wijze van uitzondering, speciale voorwaarden om de opdracht uit te voeren. Daar zijn we heel dankbaar voor”, aldus Tim.

250 projecten en verder met Kozijnbouw als leverancier

“We zijn nu 2 jaar en 250 projecten verder. Daar zijn we best trots op. De flexibiliteit in de samenwerking met Kozijnbouw is mede verantwoordelijk voor dit succes. Maar waar we eigenlijk het meest trots op zijn, is de tevredenheidsscore van onze klanten. We krijgen veel complimenten over het werk wat we leveren. Een klant was zo tevreden dat we zijn uitgenodigd voor een BBQ. Leuk, hé?”, zegt Tim met een grote lach op zijn gezicht.

Meer info over Eco Control? Klik hier https://www.eco-control.nl/

Lees hier de ervaringen van tevreden klanten

|