Kunststof Advies Nederland

Dit jaar 20 jaar in het vak!

Mogen we aan je voorstellen; Rudi Kremer uit Enschede. Hij is de eigenaar en oprichter van Kunststof Advies Nederland. Als klant van Kozijnbouw is Rudi geen onbekende, want ook zijn zoons Roy en Tim zijn werkzaam in de branche van kunststof kozijnen en tevens klant bij Kozijnbouw.  Rudi begint direct enthousiast te vertellen over zijn klanten, zijn bedrijf en hoe hij in deze branche terecht is gekomen.

Timmerman, metselaar, uitvoerder, adviseur en alles met een bouwtechnische opleiding

Rudi vertelt dat zijn opleiding oorspronkelijk van bouwtechnische aard is: “En daar heb ik best veel voordeel van. Alle kozijnen meet ik namelijk nog steeds zelf in. Ik heb een timmermansoog en dat raak ik ook niet meer kwijt. Meteen na school kon ik beginnen in de bouw en dat vond ik helemaal geweldig. Mijn werkgevers zagen mijn enthousiasme en dat ik meerdere talenten had. Zo ben ik metselaar, timmerman en uitvoerder geweest.” 

Door alle opgedane ervaringen in de bouw adviseur geworden in kunststof kozijnen

“Ik merkte na al die jaren in de bouw dat het tijd was voor iets anders en via via liep ik tegen een vacature aan. Namelijk die van adviseur van kunststof kozijnen. De combinatie van bij mensen thuiskomen en inmeten leek mij erg aantrekkelijk. Het bleek een mooie balans van werken met mensen én techniek. Ik had de tijd van mijn leven”, vertelt Rudi, “Op een gegeven moment merkte ik wel dat een aantal dingen begonnen te wringen. Ik dacht namelijk vaak ‘wat mijn werkgever kan, dat kan ik ook’. Lekker eigenwijs, hè… Maar ik heb het wel gedaan! Ik heb ontslag genomen en ben Kunststof Advies Nederland begonnen. Vanuit het niets.”

Eerste eigen klus was in Drenthe

De meeste ondernemers herinneren zich vaak hun eerste klus nog wel. “Ik ook! Het was de complete renovatie van een 1-gezinswoning in Drenthe. Toen de klus was geklaard, kreeg ik complimenten over hoe mooi de kozijnen waren en hoe goed ze waren geplaatst. Dat was een goed gevoel, zeg. Wat ik er vooral leuk aan vond, was dat ik complimenten kreeg direct van de klant. En die klant had zo’n blij gezicht, dat weet ik nog heel goed”, zegt Rudi trots. 

Gemiddeld 100 woningen per jaar voorzien van kunststof kozijnen

“We mogen gemiddeld 100 woningen per jaar voorzien van kunststof kozijnen en daar zijn we enorm trots op. Ons team bestaat uit 6 mensen waaronder een bedrijfsleider/planner en 2 montageteams.  Overigens de eerste klus waar we het net over hadden? Die heeft ons veel nieuw werk opgeleverd”, vertelt Rudi, “Mede daardoor zijn we al 20 jaar heel actief in Drenthe. De reacties die we van klanten krijgen, is dat we mooi werk afleveren, onze montageteams snel en goed werken en dat we zeer professioneel zijn. Kijk, daar doen we het voor! Overigens wil ik niet verder groeien, hoor. We kunnen deze 100 opdrachten prima aan en houden door dit aantal juist focus op het product, want daar zijn we uiteindelijk al groot genoeg door geworden.”

Samenwerking met Kozijnbouw

Kozijnbouw is nu 10 jaar leverancier van de Schüco kozijnen voor Kunststof Advies Nederland. “Dat zegt heel wat. Al 10 jaar hebben we een productieve samenwerking waarin ik veel ondersteuning ervaar. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis. Het blijft mensenwerk, maar het wordt altijd goed opgelost. De mensen op de technische afdeling van Kozijnbouw staan altijd klaar voor support en een goede afhandeling. We zijn heel tevreden over deze samenwerking. Verder vind ik het ook gewoon een mooie bedrijf met nuchtere mensen en een platte organisatie. Eens in de zoveel tijd ga ik langs en drink een bak koffie met één van de directeuren of de mensen op de technische afdeling. Het is altijd heel gezellig!” sluit Rudi af. 

Meer info over Kunststof Advies Nederland? Klik hier https://kunststofadviesnederland.nl/ 

Lees hier over alle klantverhalen

|