Idee Bouw

Wij willen de beste kwaliteit kunststof kozijnen

Vanaf de start-up tot nu

Tim was vanaf het jaar 2013 werkzaam als aannemer. Zijn opdrachten bestonden vooral uit het bouwen, plaatsen of verbouwen van badkamers. Af en toe kreeg hij een opdracht waarbij er gevraagd werd om houten kozijnen te vervangen door de meer duurzame kunststof variant. Bij deze opdrachten werkte Tim vaak samen met een collega aannemer. Samen verkregen ze gaandeweg steeds meer opdrachten verdeeld over de regio Overijssel. De samenwerking beviel erg goed en de vraag naar het plaatsen van kunststof kozijnen bleef toenemen. Dit maakte dat Tim en Evert in 2017 de handen ineen hebben geslagen, de start van hun gezamenlijke bedrijf ‘Idee Bouw’ was hiermee een feit. Die beslissing bevalt hen beide nog steeds goed. Inmiddels bestaat het team van Idee Bouw uit drie mensen. Idee Bouw is in een snel tempo gegroeid tot een gecombineerd bouwbedrijf met als een van zijn hoofdtaken om klanten in de hele regio te voorzien van nieuwe kozijnen.

Klanten zijn onze ambassadeurs

Tim vertelt: ‘al onze klanten komen bij ons door middel van mond tot mond reclame. Daar zijn we enorm trots op! Het is een teken dat onze klanten ons werk waarderen. We zijn echte vakidioten en dat zie je terug in ons eindproduct. We doen ons werk uiterst nauwkeurig en we zijn gedreven. Onze klanten bevinden zich voornamelijk tussen Deventer en Zwolle en bestaan met name uit particulieren. We doen op jaarbasis ongeveer honderd projecten. Dat is best veel voor een bedrijf met vier mensen. Een goede planning maken in samenspraak met onze leveranciers is voor ons een belangrijke voorwaarde om dit aantal aan opdrachten aan te kunnen. De samenwerking met Kozijnbouw is daarom essentieel voor ons. Doordat we op ze kunnen bouwen kunnen wij strakke planningen en goede afspraken maken met onze klanten. We hebben trouwens bewust gekozen voor Kozijnbouw als leverancier. Naast dat hun reputatie heel goed is werken zij met Schüco profielen. Niet alleen wij, als vakidioten, lopen hier warm voor maar onze klanten willen ook het beste materiaal.

Klanten kiezen voor kwaliteit

We vinden het fijn als klanten zich bewust zijn van kwaliteit en hier ook bewust voor kiezen. Dat maakt ons werk nog leuker. Voor ons als kleine aannemer is het belangrijk dat alles klopt in de samenwerking met een leverancier. Met Kozijnbouw loopt alles gelukkig heel soepel! Alle bestellingen kloppen als ze worden afgeleverd en we kunnen ze zelfs in het weekend bereiken mocht er een dringende vraag zijn vanuit ons. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, de inkoopvoorwaarden zijn heel interessant voor ons. Hierdoor kunnen we onze prijzen op een scherp en concurrerend niveau houden binnen onze branche.

Groei in vraag naar kunststof kozijnen

We zien overigens een groei in de vraag naar kunststof kozijnen. Klanten worden zich steeds bewuster van de voordelen van deze kozijnen ten opzichte van houten of aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veel duurzamer en onderhoudsvriendelijker en de klant heeft de keuze uit veel soorten profielen en mogelijkheden waardoor kunststof kozijnen niet meer te onderscheiden zijn van houten. We hebben zelfs jaren dertig woningen voorzien van kunststof kozijnen en het resultaat is zo mooi. Hier zijn we echt trots op.

Volop in het werk

Qua aantallen opdrachten ziet het er weer goed uit voor dit jaar! We hebben volop werk en zijn al bezig met een ruwe planning voor 2021.’

Bij Idee Bouw in Wijhe werken echte vakidioten die enorm veel plezier hebben in hun werk en mooie dingen willen maken voor leuke klanten. Ze doen hun werk goed en vakkundig tegen scherpe tarieven.

Meer info over Idee Bouw – klik hier

 

Lees hier over alle klantverhalen

|