Duurzaam Wonen Nederland

Duurzaam Wonen Nederland

Met verschillende achtergronden samen een bedrijf beginnen in kunststof kozijnen

Het avontuur als zelfstandig ondernemer begon kort geleden voor Jan Willem Aldenkamp en Albert van der Sluis.
De achtergrond van Jan Willem als specialist in de technische isolatiewereld en de achtergrond van Albert ging van projectleider bij Kozijnbouw naar sociaal agogisch werker naar verkoopadviseur in kunststof kozijnen.

Jan Willem en Albert kennen elkaar al zo’n 40 jaar. Vanaf dat ze jong waren dus. Later is Ronald Draaisma het bedrijf komen versterken als verkoopadviseur en heeft uiteindelijk een belangrijke rol gespeeld in de opstartfase van Duurzaam Wonen Nederland en het commerciële succes tot nu toe. Ook Ronald heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. Hij was namelijk voorheen stuurman op de binnenvaart.

Inhaken op verduurzamen was een goede keuze

Albert verteld. We liepen als vrienden al een tijdje met het idee om zelf een bedrijf te beginnen in kunststof kozijnen. We hebben ruime ervaring in deze branche dus het voelde goed om deze keuze te maken.

Het is een groeiende markt en de bewustwording over duurzaamheid groeit enorm. Zeker gezien de energieprijzen van de afgelopen tijd.

Juist omdat het een groeiende markt is, is het belangrijk dat de structuur van het bedrijf goed staat. Het gaat niet alleen om het verkopen van een product maar ook om klantenservice en een goede nazorg. Dit wilden we direct goed goed ingericht hebben.

De start van Duurzaam Wonen Nederland

De contacten met de directie van Kozijnbouw waren warm. Toen wij vertelden dat we met het plan liepen Duurzaam Wonen Nederland op te starten, kregen we direct hulp uit alle hoeken. Een goede inkoopprijs, snelle levering en helpen met het opstarten van de commerciële kant. Samen met Kozijnbouw hebben we gezorgd voor een snelle professionaliseringsslag.

Tijdens de opstart 15 opdrachten

Dankzij de commerciële aanpak zaten we direct goed in de opdrachten. 15 klanten kozen voor ons bedrijf en dat gaf een heel bevredigend gevoel. De eerste klus was een hobbykamer woning in Enschede, vertelt Jan Willem. We mochten alle kozijnen vervangen. Die klant was zo blij met het resultaat dat ze op een vrijdagmiddag ons kwamen verrassen met een auto vol Surinaams eten. Dat was een mooie ervaring voor ons allemaal.

Werken met mensen die zich willen ontwikkelen

We hebben alle 3 verschillende achtergronden en hebben de kans gekregen ons te ontwikkelen tot zelfstandig ondernemer. Daar zijn we dankbaar voor want het betekent veel voor ons. De mensen die bij ons werken krijgen van ons ook de kans en ondersteuning om zich verder te ontwikkelen. Ben je monteur en je wil adviseur worden? Wij geloven in onze mensen en bieden ze kansen zich verder te ontwikkelen.
Groeien naar 4 ploegen en zorgen dat groei beheersbaar blijft

We hebben een duidelijke visie, vertelt Ronald. We willen graag groeien maar wel op een manier dat alles beheersbaar blijft. 4 montageploegen is voor ons voldoende. Onze kwaliteit willen we blijven garanderen. Naast korte lijnen en goede communicatie met onze klanten is het voor ons allemaal belangrijk dat we plezier hebben in ons werk.

Meer weten over Duurzaam Wonen Nederland klik hier https://duurzaamwonen.info

Lees hier de ervaringen van tevreden klanten

|