Bouwcenter Schippers

De vraag naar kunststof kozijnen is enorm gegroeid

De laatste keer dat we met Erik van de Vechte spraken was in 2020. Erik is Medewerker Verkoop Binnendienst bij Bouwcenter Schippers in Dalfsen. Sinds lange tijd een vaste klant bij Kozijnbouw. Als we Erik vragen wat er veranderd is sinds 2020, vertelt hij dat er een enorme groei is geweest:

“Groei in het klantenbestand en ook in de vraag naar kunststof kozijnen.

Tijdens de corona periode besloten veel mensen iets te doen aan hun huis. Mensen gingen verbouwen en klussen. Daarna kwam de energiecrisis en dat zorgde er vooral voor dat mensen bewuster werden over het verduurzamen van hun huis en zorgen voor lagere maandlasten”.

Drie jaar geleden was kwaliteit belangrijk, nu gaat het vooral om de prijs

“We merken dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden. Drie jaar geleden ging het om kwaliteit, nu gaat het vooral om prijs. Wij hebben besloten hier niet in mee te gaan. Dit omdat wij liever iets niet verkopen omdat het te veel geld kost, dan iets wel verkopen wat een goedkoper alternatief is dat niet voldoet aan onze kwaliteitseisen. Alles wat we leveren aan onze klanten is kwaliteit. We willen gewoon goede spullen verkopen”, vertelt Erik.

Om klanten beter te kunnen bedienen hebben we onze showroom uitgebreid

“Onze klanten bestaan voornamelijk uit lokale en regionale aannemers en ZZP’ers in de bouw. Om hun beter te kunnen helpen in het maken van keuzes, hebben we onze showroom uitgebreid. Zo kunnen ze de verschillende soorten profielen zien van kunststof kozijnen, de mogelijkheden qua draai en kiepramen en we hebben nu ook een schuifpui. Op deze manier kan onze klant, de aannemer dus, zijn klant uitnodigen zodat ze meer een gevoel krijgen bij onze kunststof producten.”

Wrijving geeft glans

De afgelopen 3 jaar heeft Bouwcenter Schippers een behoorlijke groei meegemaakt.
“Dat is veel en het zorgde dan ook voor druk op onze leveranciers. Tussen ons en Kozijnbouw liepen ook een aantal dingen niet heel lekker. Zo gaat dat soms met leveranciers. Gelukkig is onze relatie zo stabiel en loyaal dat het wel een stootje kon hebben. Daan van Kozijnbouw heeft zich volledig ingezet om de strubbelingen glad te strijken. Het loopt nu weer perfect en daar zijn we dankbaar voor. Wrijving geeft glans, zeggen ze wel eens hé?”, zegt Erik lachend.

 

Zelf kozijnen intekenen

Erik over de samenwerking met Kozijnbouw: “Daan en William van Kozijnbouw hebben ons wegwijs gemaakt met Jobbs. Het programma voor het tekenen van kunststof kozijnen en dat werkt perfect! Als een klant snel een offerte nodig heeft, kan ik dat meteen regelen. Bij het tekenen van schuine kozijnen heb ik hulp van William nodig, maar gelukkig staat hij altijd klaar voor ons. Dat ik nu zelf kan intekenen en offertes kan maken, bevalt me heel goed!”

Onze wensen voor de toekomst

“De agenda’s van onze klanten zitten vol, onze klanten zijn druk en dit gaat eigenlijk al 3 jaar zo. Er zit groei in onze omzet, maar ook stabiliteit en dat geeft ons de ruimte om hard te werken. Vol passie gaan we ervoor om te horen bij de 5 beste bouwcenters op het gebied van verbouw.
Met het team van 35 gemotiveerde mensen gaat ons dat lukken!”, sluit Erik af.

Meer weten over Bouwcenter Schippers? Klik hier https://www.bouwcenter.nl/schippers

Lees hier over alle klantverhalen

|