Spitskozijn uit Hengelo

Spitskozijn

Het ontstaan van Spitskozijn

Sinds enkele maanden is Spitskozijn uit Hengelo een nieuwe klant van Kozijnbouw, en daar zijn we erg trots op. De inzet van dit team is zeer inspirerend voor ons, omdat groei en verbetering hun doel is. Wij hebben de eer hen als leverancier te mogen helpen, meedenken en ondersteunen in dit hele proces. De mannen achter dit bedrijf zijn Timo, Robbin en Bas. Ze delen hun verhaal.

Timo vertelt dat hij en Robbin eigenaar zijn van een bedrijf dat schanskorven levert aan particuliere klanten. “Dit is echter een seizoensgebonden product, en omdat het merendeel van ons personeel uit de bouw kwam, konden we hen, wanneer de verkoop en installatie van schanskorven minder goed liep, uitlenen aan bedrijven in de bouw,” aldus Timo. Deze bedrijven waren voornamelijk gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof kozijnen.

“De reacties van ons personeel waren erg positief; ze vonden het plaatsen van kunststof kozijnen leuk werk om te doen. Dat gaf ons de reden om ons hierin verder te specialiseren,” vervolgt Timo. “Het personeel had er plezier in en we zagen een kans voor een extra verdienmodel.”

Grote ambities en de vrijheid van een ondernemer

“Het is nu ongeveer een jaar geleden dat we begonnen met de verkoop en het plaatsen van kunststof kozijnen. In dat jaar is Spitskozijn enorm gegroeid. We kregen veel aanvragen, de omzet was goed en volgens onze klanten leveren we hoge kwaliteit,” vertelt Robbin. “Dit biedt ons een solide basis om de volgende stap te zetten, en dat is groei.”

Om deze groei te realiseren, hebben we Bas per 1 juli 2024  aangenomen als directeur en verkoopleider. Bas heeft veel ervaring in de verkoop van kunststof kozijnen en heeft in het verleden verkoopteams aangestuurd. “Met Bas erbij zit iedereen op de juiste plek. We kunnen goed met elkaar overweg, zijn het niet altijd eens, maar dat leidt tot goede ideeën. We zijn klaar om op te schalen,” aldus Robbin.

Daarnaast genieten we van de vrijheid om onze eigen ideeën om te zetten in realiteit. We zijn niet gebonden aan de visie van een werkgever en kunnen zelf ondernemen. Dat is echt geweldig.

De samenwerking met Kozijnbouw

“Tsja, wie kent het niet in Overijssel,” zegt Timo lachend. “Iedereen kent Kozijnbouw toch?” Via een kennis, die vroeger bij Kozijnbouw heeft gewerkt, zijn we in contact gekomen met Daan en Maxim, vertelt Timo. Tijdens een persoonlijke kennismaking kwamen Daan en Maxim al snel tot de conclusie dat wij anders waren en dat we onze eigen visie hebben. We hebben direct aangegeven dat we inzetten op groei. Daan en Maxim luisterden goed en hebben alles op alles gezet om ons te helpen, door middel van adviezen en hulp in het hele bestelproces.

Hoe komen jullie aan de naam Spitskozijn?

“Goeie vraag,” aldus Robbin. “Timo en ik waren het snel met elkaar eens dat we geen standaard bedrijfsnaam wilden. We wilden een merk neerzetten, een sterk merk dat herkenbaar en gevat is, met een unieke en gedurfde uitstraling. Als nieuwe speler hebben we de taak om aan te vallen, de spits te zijn. Dat gecombineerd met een bijpassende mascotte maakt Spitskozijn.”

Meer weten over Spitskozijn? Klik hier 

 

 

Lees hier over alle klantverhalen

|