Tips and tricks bij het inmeten

Tips and tricks bij het inmeten

Het inmeten van nieuwe kozijnen is één van de belangrijkste stappen tijdens het hele proces van het vervangen van kozijnen. En je kent het spreekwoord: ‘een goede voorbereiding is het halve werk.’ Hieronder hebben we een aantal handige tips.

  1. Voorbereiding

Zorg ervoor dat de opening waarin het nieuwe kozijn wordt geplaatst vrij is van obstakels en controleer of de opening schoon en vrij is van beschadigingen.

  1. Nauwkeurig meten

Meet de breedte en hoogte van de opening op drie plaatsen (boven, midden en onder). Noteer de kleinste maat om ervoor te zorgen dat het kozijn goed past.

Meet de diagonalen van de opening om te controleren of de opening haaks is. Als de diagonalen niet gelijk zijn, kan dit betekenen dat de opening niet perfect rechthoekig is.

Meet de diepte van de muur waarin het kozijn geplaatst wordt. Dit helpt bij het bepalen van de benodigde profieldiepte van het kozijn.

  1. Controle van de kozijnstijl

Let op de stijl van de huidige kozijnen en overleg met je klant in hoeverre het kunststof profiel moet lijken op het huidige kozijn. Denk hierbij aan ons Schüco HVL-profiel met een houtnerfstructuur, Schüco LivIng-profiel of ons Schüco CT70-profiel.

Houd rekening met de ruimte voor isolatiemateriaal, afdichtingen en eventuele extra elementen zoals vensterbanken en ventilatieroosters.

  1. Details vastleggen

Noteer alle afmetingen en bijzonderheden nauwkeurig. Maak foto’s van de huidige situatie om later op terug te kunnen vallen.

Een nauwkeurige inmeting is essentieel om ervoor te zorgen dat de nieuwe kozijnen goed passen, energie-efficiënt zijn en lang meegaan. Het voorkomt ook problemen tijdens de installatie, wat tijd en kosten kan besparen.

Is er toch iets misgegaan tijdens het inmeten? Laat het ons weten, want we helpen je graag! 

Wil je een vrijblijvende afspraak maken om te bespreken wat Kozijnbouw voor jou kan betekenen? Dan staan Daan en Maxim graag voor je klaar. Klik hier: sales@kozijnbouw.com

Meer weten over ons programma voor startende ondernemers?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Daan of Maxim.

|