Samenwerking Kozijnbouw helpt ons groeien

Daar staan ze dan, de drie mannen van Duurzaam Kozijn: Karim, Albert en Gradus. Samen hebben ze zo’n 50 jaar ervaring met het verduurzamen van woningen, het leveren van vakwerk en de klant een super service bieden. Tijdens het op papier zetten van hun verhaal (januari 2021) was het precies een jaar geleden dat de mannen de handen ineen sloegen en hun eigen onderneming startten.

Sterk team

Albert: ‘Ik ben van jongs af aan al werkzaam in deze branche. Door mijn pedagogiek opleiding heb ik nog wel even een sprong de andere kant opgemaakt. Ik werkte met jongeren die in een moeilijke fase zaten. Een leerzame periode waar ik heel dankbaar voor ben. Met Duurzaam Kozijn vormen Karim, Gradus en ik een heel goed team. Karim komt uit de financiële dienstverlening en heeft dus enorm veel kennis van financiën, Gradus is een doorgewinterde vakman die je niets wijs maakt. Hij is ook eigenwijs, wat ik echt een kracht vindt. Hij weet als geen ander hoe hij moet inmeten, de kozijnen die hij plaatst zitten er altijd strak in.’

Serieuze vormen

Met z’n drieën begonnen ze vanuit het niets met Duurzaam Kozijn. Echter was een ding wél zeker: ze konden rekenen op de volledige steun van Kozijnbouw. “Ik heb daar een tijd gewerkt als accountmanager en de contacten zijn altijd warm gebleven”, zegt Albert. “In het begin runden we dit bedrijf terwijl we alle drie nog een vaste baan hadden. Ik als accountmanager, Karim als financieel adviseur en Gradus als inmeter/monteur.”

Eerste grote klus

Op een gegeven moment kregen de drie steeds meer aanvragen van nieuwe klanten, waardoor het bedrijf serieuze vormen begon aan te nemen. “Uiteindelijk hebben we onze baan opgezegd en ons volledig gestort op Duurzaam Kozijn”, legt Albert uit. “Ik kan me onze eerste klant nog heel goed herinneren: een volledige renovatie van een woning in Doesburg. We mochten alle kozijnen en deuren vervangen. Man, wat waren we blij met deze eerste grote klus!” De mannen zijn nu een jaar en 160 projecten verder, en volgens hen was het opstartjaar heel succesvol. Albert: ‘Gek eigenlijk, he? Alle projecten komen binnen via bestaande klanten en mond-tot-mondreclame. We zijn blij en dankbaar dat onze klanten zo tevreden zijn over ons werk.”

Vrijdagmiddag

“Het is natuurlijk een rare tijd door de coronacrisis, we doen er alles aan om zo veilig mogelijk en volgens de regels te werken. Normaal sluiten we de week iedere vrijdag af met het hele team. We drinken een biertje, overleggen met elkaar, nemen de nieuwe week door en lachen wat af..
Helaas kan dat nu niet. Maar het kenmerkt de sfeer binnen ons bedrijf en hoe we met elkaar omgaan.”

Vakmensen

Over Kozijnbouw klinkt er niets anders dan lof. “Waar ze heel sterk in zijn, is het helpen en ondersteunen van hun klanten”, stelt Albert. “Vanuit het verleden hebben ze natuurlijk al wat
ervaring met de consumentenmarkt. Daardoor weten ze precies wat belangrijk is voor consumenten. De samenwerking met Kozijnbouw heeft ons in de opstartfase enorm geholpen. Dachten met ons mee over groei en het aannemen van échte vakmensen. Ook hielpen ze ons met het opzetten van een goede financiële structuur en maakten ze regelmatig tijd vrij om te sparren.”

Dezelfde taal

Het nakomen van beloftes aan klanten lukt alleen als Duurzaam Kozijn honderd procent kan bouwen op hun leverancier, vindt Albert. “Ik weet uit eigen ervaring dat Kozijnbouw hun processen zeer professioneel voor elkaar heeft”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ze komen alle afspraken na. We spreken hen wekelijks en kunnen uit ervaring zeggen dat de lijnen kort zijn. De samenwerking met Kozijnbouw gaat snel. We hebben direct contact met de mensen op de werkvloer. Kortom: we spreken dezelfde taal.”

‘Zin in tweede jaar’
“Naast dat we elke dag met elkaar werken, zijn we ook heel goede vrienden. Door die hechte band kunnen we alles met elkaar bespreken en elkaar ook aanspreken op momenten dat het nodig is. De planning voor 2021 ziet er heel goed uit. Er stromen veel nieuwe aanvragen binnen en er staan meerdere offertes uit. We hebben dus heel veel zin in het tweede jaar!”

Meer info over Duurzaam Kozijn, klik hier: https://duurzaamkozijnnederland.nl/